Verhit de boter in een koekenpan. Bak hierin het vlees rondom bruin. Laat het afkoelen . Snipper 4 sjalotjes fijn, voeg ontbijtspek, 1 ei, gehakt en peterselie toe en hak alles fijn. Zout en peper toevoegen voor de saus. Laat de bladerdeeg twee uur van tevoren ontdooien. Bestrooi het werkvlak met bloem. Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een grote lap. Verdeel deze in tweeën. Schep op iedere helft 1/4 van de gehaktvulling en druk hierin een varkenshaasje . Vouw het deeg dicht tot een pakketje. Plak de naden dicht met losgeklopt ei. Doe dit met alle vier de varkenshaasje. Leg ze op in een ovenschaal en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ° . Bak de varkenshaasjes in het midden van de oven in 25 minuten gaar en goudbruin. Verwarm intussen de saus. Serveer alles op een voorverwarmde schaal en geef de saus er apart bij. Combineer met witlofrolletjes en aardappelkroketjes.
Carina's Culitip:
De Rode wijn saus is meestal alleen te koop rond Pasen en Kerst